30 Jan 2018

Ne, nisem se samo zaradi njegovega izrednega občutka za modo in oblačenje (čeprav ima zelo izviren slog - sem šla prav poiskat en primer za ilustracijo). In je že res, da me je te dni pustil za 8 dni samo sredi Amerike s 4 podivjanimi mulci in se šel kopat na Bled (med drugim), ampak ... berite napr...

30 Jan 2018

Saj poznate tisto frazo, da je kdo nekomu samo pokazal kriv prst, pa je tisti ponorel, zajokal ipd.? No, našemu Jakobu ga niti pokazati ni treba, nocoj ga je do solz spravila že misel na kriv prst. Pokrčen, natančneje. 

Ne, ni bil neznansko slabe volje, nataknjen, razjarjen, preobčutljiv. Niti n...

25 Jan 2018

Verjetno po tem obdobju tišine pričakujete kak visoko informativen in izčrpen prispevek ali pa vsaj kaj kratkega, a globokega.

No, jaz pa bi vam rada spregovorila samo o našem insinkeratorju, ker me fascinira že vse od prvega dne, ko sem ugotovila, zakaj je na steni ob kuhinjskem koritu še eno mister...

14 Jan 2018

Ali kdo ve, kaj pomeni ta beseda? No, jaz do danes nisem vedela. Pa Nejc tudi ne. Bine pa, ker jo je slišal v šoli. In naju je podučil.

Icicle je angleška beseda za "ledeno svečo". Uporabna beseda v ledenem Blemontu, ni kaj! Jakob je namreč prejšnje dni naokrog prenašal svečo s premerom 6 cm (in si e...

14 Jan 2018

Gremo na sprehod ob bližnjem ribniku in ugotovimo, da je zmanjkalo poti. Ker se je v dveh dneh stopila enormna količina snega, je potka očitno poplavljena, šele par metrov naprej pa se začenja nekakšen mostiček (ki tudi ne izgleda pretirano zaupanja vreden).

Ampak, ne bomo šli vendar po isti poti naz...

13 Jan 2018

Jakob je zadnjih nekaj let varčeval, da si bo nekega dne kupil robotski komplet Lego Mindstorms. In ker se v ZDA lažje dobi cenejše komplete (tale je bil recimo nov, a brez originalne škatle in zato znatno cenejši), je končno napočil dan, ko ga je pred vrati čakal težko pričakovani paket. 

 Vsi...

12 Jan 2018

Kot ste že lahko brali, je Binetu brez družbe na novi šoli malce težje kot Jakobu. Zato pa vsak dan toliko bolj z veseljem poroča, kdo je sedaj njegov novi prijatelj (in vsak dan našteva druga imena). 

Vsi skupaj pa smo se razveselili, ko je iz šole prinesel risbico - njegov portret, ki ga je med odm...

5 Jan 2018

Te dni vsi sprašujejo, ali smo še živi in zdravi, novice v Sloveniji so namreč zastrašujoče ... a nam zaenkrat ni sile.

No, vsaj ne zaradi vremena zunaj. Divje je namreč notri, v hiši, saj so zadnja dva dneva odpovedali šolo in vihar je divjal doma. Zunaj smo sicer poslušali zavijanje in butanje vet...

Please reload

Kaj te najbolj zanima?

Arhiv prispevkov
Please reload

Please reload