Skodelica za kavo

Skromni začetki te prisilijo, da postaneš iznajdljiv in bolj ceniš najbolj preproste stvari ...

Recimo ... skodelico za kavo!

Koliko skodelic za kavo imamo doma v Logatcu - lahko si vsak dan izberem drugo, glede na razpoloženje!

Tu pa smo v prvih dneh imeli na razpolago preprost aparat za kavo (lastniki so ga pustili v kuhinji - hvala jim!), samo kaj, ko ni bilo skodelic za kavo, saj smo uspeli v bližnji trgovini dobiti samo plastične kozarčke za enkratno uporabo. Matija je enega zelo uspešno predelal (zverižil) z vročo kavo in tako smo morali postati malce iznajdljivi.

Vedno ubogaj mamo ...

Ko smo zadnji dan pred odhodom z vso razširjeno družino metali stvari v škatle za na podstrešje in si razdeljevali hrano, je moja mama iz hladilnika potegnila pozabljeno otroško kašico (ki je ni uspela pojesti moja nona v domu za ostarele in se je znašla pri nas).

Kašica je verjetno že mesece prebivala v našem hladilniku in nikoli se nisem spomnila, da bi jo ponudila Nikcu. Niti pomislila nisem, da bi jo vzeli s sabo, a ker mi jo je mama tako vztrajno ponujala - da bo prišla prav Nikcu na poti - sem jo na hitro vtaknila med popotnico.

Kdo bi si mislil, kako prav nam bo prišla! Pa ne Nikcu, ki se je na letalih basal z vsem drugim - kašica je izginila v kdo ve kateri želodec, kozarček pa je postal naša prva in edina skodelica za kavo in bil nepogrešljiv član skromnega novega gospodinjstva skoraj teden dni.

Zavržena, a ne pozabljena

Po prvi garažni razprodaji, kjer sem dobila nekaj luštnih skodelic, pa je tej čudežni skodelici v trenutku odklenkalo. Bila je zavržena. A doživela je svojih 5 minut slave! In tale zapis posvečam njej, da ji postavim večni spomenik in jo povzdignem v glasnika preprostosti in skromnosti (od katerih se mi zlagoma odmikamo z vsakim novim dnem življenja v ZDA)!


SVEŽI  PRISPEVKI
povej nam kaj še ti!
arhiv