Graditelji mostov

Gremo na sprehod ob bližnjem ribniku in ugotovimo, da je zmanjkalo poti. Ker se je v dveh dneh stopila enormna količina snega, je potka očitno poplavljena, šele par metrov naprej pa se začenja nekakšen mostiček (ki tudi ne izgleda pretirano zaupanja vreden).

Ampak, ne bomo šli vendar po isti poti nazaj samo zato, ker je pot poplavljena in se ne da naprej!

Bine pravi, da v gozdni šoli si v takem primeru pač zgradijo most. Logično.

Ja, nič, ga bomo pa še mi! OK, res imata škornje samo 2 člana družine od 6. Pa voda je še kar globoka, mrzla in umazana. Ne, tudi primernega lesa ni prav dosti tu okrog, samo trhle veje.

Ko smo skrbno pretehtali, ali bi bila gradnja mostu čez tole vodo racionalna rešitev ali ne, in sklenili, da nikakor ni, smo se lotili gradnje.

Škoberneti se ne damo - zgradili bomo most! Če bo kdo uspel priti čez, še toliko bolje!

Pa najprej bomo poslali otroke čez, da preizkusijo, če je dovolj trden. Če štrbunknejo v vodo - smola. Če ostanejo na drugem bregu ob podrtem mostu - še večja smola!

Brez skrbi, vse se je srečno končalo. No, za las. :)

Aja, pa potem, ko prečkamo vodo in pridemo na most ... nas na drugi strani mostička čaka še ena voda, ki nas loči od cilja. Samo, da na mostičku ni nobenih vej za gradnjo mostov. Hm ...

No, tudi to se je srečno končalo - poglejte Petra, kako žari od sreče!

Še dobro, da smo imeli take fine varovalne barve in bili povsem neopazni v gozdu - da le ne bi zbujali preveč pozornosti pri tem čudnem početju in da ne bi plašili kojotov (ja, res so tu okrog doma kojoti)!

A za Bineta je bil naš mostiček vseeno čisto premajhen izziv, zato je moral nujno najti še enega (k sreči že postavljenega) čez malce bolj deročo vodo. Potem je bil za silo potešen.

K sreči vsaj nihče ni dobil ideje, da bi zgradili most še čez tale slap:

No, in tako je od danes naprej belmontski park Beaver Brook bogatejši za še en prečudovit most.

Bilo bi fino, če bi bili tako dobri graditelji mostov tudi doma, ko se (vsakih 5 minut) pojavljajo nepremostljive razlike v mnenjih o sila pomembnih stvareh in posledično redno ravsanje. Ne, tam pa še nismo profesionalci ...


SVEŽI  PRISPEVKI
povej nam kaj še ti!
arhiv