Insinkerator

Verjetno po tem obdobju tišine pričakujete kak visoko informativen in izčrpen prispevek ali pa vsaj kaj kratkega, a globokega.

No, jaz pa bi vam rada spregovorila samo o našem insinkeratorju, ker me fascinira že vse od prvega dne, ko sem ugotovila, zakaj je na steni ob kuhinjskem koritu še eno misteriozno stikalo, za katerega ne vem, čemu služi. In ko sem ugotovila, se bila očarana ...

Naj vam torej predstavim naš hišni insinkerator (za bolj radovedne pa potem priporočam še malce bolj tehnično razlago):

Sicer pa še vedno ne morem čisto sprejeti in preboleti tega, da organske odpadke mečemo kar med vse ostale odpadke, prav tja naj bi metali tudi plastične vrečke. Plastične vrečke za recikliranje namreč lahko odneseš le v trgovino, kjer so dolžni zbirati odpadne plastične vrečke in imajo v ta namen postavljen en mali smetnjaček (ki jim ji ga jaz vsak teden zafilam z vsemi možnimi vrečkami in vrečicami, hehe).

Če sem se v Sloveniji še malce spogledovala z zero waste filozofijo (kot nedosegljivim ciljem, ki pa se mu lahko vsaj z malimi korakci bližamo), smo tu postali pravi mali pujski, ki smetimo na vsakem koraku. Tooooliko ene embalaže in stvari za enkratno uporabo, ki pa se jim je težko izogniti.

No, tako vsaj jaz to doživljam, Američanom se verjetno to zdi normalen življenjski slog. Če bi želeli živeti malce bolj ekološko, bi tu potrebovali veliko več truda, energije, denarja, časa ... Samo primer: oba fanta vsakodnevno pri kosilu dobita pladenj, krožnik in pribor za enkratno uporabo. Pa še hrano zapakirano. In vse to roma v smeti (po možnosti skupaj z na pol pojedeno hrano, saj jima tale fast food kar ne tekne).

Druga možnost pa je, da jima jaz (poleg malice) kuham še kosilo in dajem za s sabo. Ni nemogoče, ampak ... ah ... pač nisem super mama. Vsaj ne še (ugotavljam, da bom počasi morala postati, da bom lahko preživela s temle tropom malih moških).

No, pa se je hvalospev insinkeratorju sprevrgel v jadikovanje o nizki ekološki zavesti Američanov in o mojih materinskih kompleksih. Sem pa vsaj malce razvlekla zapis, da zadostim standardom. ;)

Da končam v duhu teme, pa še en lep portretek:


SVEŽI  PRISPEVKI
povej nam kaj še ti!
arhiv