Miklavž nosi tudi v ZDA!!!

Ena večjih skrbi naših fantov po selitvi v ZDA je bila, ali jih bo Miklavž zdaj tu sploh našel. Ali v Ameriki sploh nosi Miklavž, ko pa ima Božiček tu čisti monopol??? Komaj smo jih pomirili, da Miklavž dobro ve, kje smo, ko se je pojavila naslednja skrb - ali pa se jih bo kaj spomnil tudi v Idriji pri starih starših, zdaj, ko niso v Sloveniji? Brez skrbi, bo! (Miklavž ima podpisano ekskluzivno pogodbo z Amazonom!)

In tako so pridno nastavili krožnike z ustvarjalnimi napisi z imeni, piškotke, ki smo jih spekli (zažgali) prav v ta namen (ene so fantje dali na krožnik, druge pa v plastično posodico, da jih bo lahko vzel s sabo - kakšna skrbnost!), in skodelico čaja. Potem smo jim morali samo še izbiti iz glave zamisel, kako bi lahko z IR kamerami skušali zasačiti in končno razkrinkati Miklavža (ne gre jim v račun, da tega še nihče na svetu ni naredil).

No, zjutraj smo bili navdušeni, da nas je Miklavž res našel! Napisal nam je lepo pismo, kako naj bomo tudi mi Miklavžki v svetu okrog nas (nimam občutka, da bi se jih kaj zelo prijelo). Bine je dobil sanke, ki si jih je želel, Jakob monitorček, da bi sploh lahko uporabljal svojega raspberry pija, Peter celo škatlo mini avtkov, Niko pa leseno igračo (ki je, kot vse tovrstne, očitno bolj zanimiva mami kot njemu, tako da se je na koncu igral s Petrovimi avtki). Veste, kaj je dobil Nejc? Pošast, ki žre skrbi, blagor mu! Jaz pa sem dobila Nessie! Čisto pravo Nessie, ki bo plavala po župi! Skoraj najbolj pa so se veselili dveh velikih kozarcev Nutelle, ki jim je zoprni starši nočejo več kupovati. In na podlagi takih grosističnih prehrambenih daril smo ugotovili, da očitno tudi Mikavž nakupuje v Costcotu (grosistična trgovina s kakovostnimi izdelki), ki smo ga mi malo pred tem odkrili. Kakšno neverjetno naključje!

In po vsem tem pride še sporočilo iz Idrije, da je Miklavž tudi tam nosil, a da se je očitno vendarle malce zmotil in darila zanje dostavil v Idrijo, tako da bo trajalo še nekaj časa, da pripotujejo do Amerike. Trajalo je ravno prav časa, da so se prvih daril že malce naveličali in začeli nestrpno pričakovati pošiljko iz Slovenije.

Dostavil jo je Amazon, potem pa se je začela gradbena sezona. Fantje so najprej sestavili vse iz Lego kock, Niko je naokrog prevažal material s svojim poganjalčkom (takim s kupom pisanih gumbov, lučk in glasnih zvokov, ki mu ga starši nikoli ne bi kupili, a ga je neznansko osrečil), nato pa so se lotili še kompleta, ki so ga dobili vsi skupaj - 800 plastičnih slamic, ki jih z rumenimi križci povezuješ v vse mogoče strukture.

Najbolj pa sem bila nad temi slamicami navdušena jaz. Kaki dve popoldnevi sem odmislila vse obveznosti in kaos v gospodinjstvu in se posvetila višjim zadevam. Gradila sem hiške, utrdbe, kletke za otroke ... Edini problem je bil, da so me otroci res ful motili in mi nagajali. Niko mi je recimo hotel podirati - grozno! Jakob, Bine in Peter pa pomagati - še huje! No, na koncu sem le malo popustila in potem smo nekaj časa složno gradili skupaj. Ker niso hoteli upoštevati vseh mojih brilijantnih zamisli, sem se na koncu umaknila in jim zadevo prepustila. Pa naj imajo svoje slamice!

No, pa saj so ustvarili še kar dobre zadeve, to že moram priznati (recimo katedralo). Samo moje so bile boljše! ;)


SVEŽI  PRISPEVKI
povej nam kaj še ti!
arhiv