Vsi sluzasti

Če bi kdo še bral blog, bi nas zdaj verjetno spraševal: "Pa s čim neki ste tako zaposleni, da ni nobenega novega zapisa na blogu več?" Ker pa ravno zaradi slednjega bloga nihče več ne bere, nas tudi nihče nič ne sprašuje. Če pa bi nas, bi jim morala priznati, s čim smo zaposleni. Z velepomembnimi stvarmi. Recimo s slajmom.

Začelo se je čisto nedolžno z malce packanja na skupini, kamor hodimo z malima dvema, pa potem še na popoldnevu znanosti na šoli, ko so fantje izdelovali slajm (slime).

Ker sta z nami domov odšla le dva mala vzorčka slajma, okrog katerih je bil potem velik kreg, sem pomislila, da bi se morda le lotili tega projekta tudi doma. In sem naročila liter lepila, vrečko boraksa, Nejcu pa zaplenila brivsko peno.

Ko je material prispel, sem se z malima dvema takoj lotila izdelovanja - s kar precejšnjo količino, saj je na youtubu vse izgledalo zelo simpl. Šele kasneje sem izvedela, da lahko gre marsikaj narobe. No, pri nas je, saj sem namesto lepo raztegljive mase dobila gumjasto drobljivo kepo. Preveč boraksa. Saj je lepo poskakovala in se imenitno drobila po celem stanovanju, samo to ni bilo to.

Malo se mi je je zdelo škoda in zadeva mi ni dala miru, zato sem se popoldne lotila popravljanja. Še malo lepila ... ne, malo več boraksa ... mogoče malo več vode ... pa dodajmo še brivsko peno ... pa modra barva ... Ko je bilo zvečer v hiši najbolj divje in napeto, čas za večerjo in spravljanje spat, otroci betežni, mož utrujen, sem jaz v totalno razmetani kuhinji mirno packala naprej. Nejc je samo obupano gledal in poskrbel za otroke, potem pa zbolel in šel v posteljo. In jaz sem imela ves čas na tem svetu, da v miru packam naprej. Pa dodajmo še malo koruznega škroba in segrevajmo v mikrovalovki, uf, zdaj se pa zelo lepi - dodajno malo olja ... pa še malo škroba, pa še malo olja ... Voila, to je to!

Na koncu je nastalo nekaj imenitnega. In z Nikcem, ki je še ves buden spremljal proces, sva se lahko začela v miru igrati. Sprva je na pol očarano in na pol prestrašeno opazoval moje trike, potem pa se je le odločil, da tudi sam poskusi ...

Aja, naslov tega prispevka je čisto zavajajoč. Zadeva izgleda, kot da je sluzasta, a v resnici ni prav nič. Zelo lepo se odlepi od rok in celo z obleke. Če pa že kaj kje ostane, se pa čisto lepo spere dol. Ampak ne me vprašat za recept, ker ne znam ponoviti. :)

Naslednjega dne sva vsa navdušena to predstavila še ostalim in smo skupaj packali naprej.

Slajm smo nesli še Nejcu v bolniško posteljo za posebno igralno terapijo. Čeprav je bila to kar preizkušnja za njegove živce, hehe (je namreč packarijofob, kar tudi sicer ni najbolj kompatibilno s 4 otroki). Ampak je vseeno ozdravel. Čez par dni.

In čez teden dni se je Bine spomnil, da zdaj bo pa on razvil svoj lastni slajm in mi je prinesel samo spisek, katere sestavine rabi. Spodaj je rezultat eksperimenta (in polovica spiska). Malo bo moral zadevo še dodelati.


SVEŽI  PRISPEVKI
povej nam kaj še ti!
arhiv