Pokol

Nejc nam je spet pobegnil, tokrat v Teksas (prejšnji teden v Severno Karolino itd.). In tako je tudi doma Teksas. Iz pokolov se pravzaprav nočem zafrkavati, ker tole je tu precej žalostna zadeva, verjetno spremljate novice o streljanjih na srednji šolah. Mene je najbolj zadela statistika, da je bilo zadnje streljanje na šoli v Teksasu že 22. tovrstno letos, Pa saj še niti maja ni konec!

Ampak ob našem včerajšnjem domačem pripetljaju mi je šla po glavi samo ta beseda.

Večino hrane kupujemo v zelo zanimivi trgovini Costco, kjer lahko kupiš zelo kakovostne izdelke v velikih pakiranjih po ugodnih cenah. Ne moreš recimo kupiti ene konzerve fižola, ampak samo 8 konzerv skupaj. Ne ene škatlice z zobno nitko, ampak samo po 6 skupaj. Ne 5 korenčkov, ampak samo 4,5 kg korenja skupaj. Lahko si predstavljate, da nam to zelo ustreza. In da bomo v Sloveniji to pogrešali (natanko tako, kot so nam napovedali Nejčevi sodelavci, ki so 2 leti živeli v ZDA), sploh pa, ko pridejo fantje v puberteto.

Nekaj primerov:

No, včeraj sem šla z Nikcem in Petrom spet na lov v Costco in kot ponavadi komaj pripeljala voziček do avta. Škatle s hrano smo še spravili v hišo, da bi vso hrano takoj pospravili na svoje mesto, pa je zmanjkalo moči. Nekje na poti do kuhinje so ležale škatle in zavoji, med njimi šteka s 40 sokovi.

Trajalo je samo dobrih 5 minut, da sem Nikota pustila samega v spodnjem nadstropju z Jakobom (torej naj bi bilo vse pod kontrolo, a ne, saj ima fant že 9 let!) in se zgoraj igrala z Binetom in Petrom, ko zaslišim Jakobov krik: "Mama, na pomoč, pridi, a veš, kaj je Niko naredil!"

Stečem v spodnje nadstopje in zagledam nepozaben prizor: Niko s špičastim nožem v roki sedi na tleh in nož zabada v celo šteko sokov - 40 jih je bilo ovitih skupaj s folijo na kartonskem pladnju - od vsepovsod curlja sok.

Caka. Caka. Caka.

Žal nisem uspela fotkati (toliko odgovorna sem pa še, pa čeprav nože puščam na dosegu malčkov).

Z Jakobom sva ga na hitro razorožila, potem pa šla ugotavljat škodo - 1, 2, 3, 4 ... 8. Uspelo mu je naluknjati 8 tetrapakov sokov od 40. Ko sem preluknjane dajala na stran, mi jih je Niko hitel hitro izmikal in zlival vase (=po sebi).

In potem smo brisali, srkali in umivali tetrapake. da si ne nakopljemo cele kolonije mravelj. In tako se nam trenutno v odcejalniku odceja 32 tetrapakov sokcev.

Otrok si je samo zaželel sok, ki ga mama tako skopuško čuva samo za izlete in za malice za Jakoba in Bineta. In si ga je privoščil, ko je bila ravno priložnost. Samo še odpreti ga je bilo nekako treba ...

PS: Z noži je Niko na splošno kar spreten oz. ve, kdaj se jih uporablja. Če nas recimo pred vrati čaka kaka paket, steče k pomivalnemu stroju, iz košare za pribor vzame jedilni nož (opran ali neopran) in že šiba proti paketu, v katerega zapiči nož. Točno tako kot mama odpira škatle z noži (no, mogoče malo drugače, ampak to so pa že finese)!


SVEŽI  PRISPEVKI
povej nam kaj še ti!
arhiv