Uspeli pobeg na Isla mujeres

Tokrat nama je pa končno uspelo! Pobegnila sva v Mehiko. Čisto sama z Nejcem. No, pa seveda Niko z nama. Ko imaš 4 otroke je iti nekam samo z 1 isto, kot da greš sam.

Še vedno kar ne morem verjeti, da smo res to doživeli. Še dobro, da me je malo opeklo sonce (kot že leta ali desetletja ne), da imam vsaj en konkreten dokaz, da nisem sanjala.

Na obisk za dva tedna so prišli Nejčevi starši in vedela sva, da morava ta čas izkoristiti tudi za to, da midva nekam pobegneva za par dni. Najprej sva iskala ponudbe v okolici, potem sva pa ugotovila, da oba neskončno hrepeniva po soncu, toploti, lepoti, peščeni plaži ... In da palme ob turkiznem morju še nikoli niso bile tako blizu ... in verjetno nikoli ne bodo. In sva se na hitri odločila za pobeg v Mehiko.

S precej sreče sva našla Isla mujeres, posrečen otoček ob Cancunu, ki je sicer mehiška turistična meka za Američane. Isla mujeres pa je k sreči malce drugačna zgodba.

Otok ob karibskem morju (če zelo dolgo plavaš proti vzhodu, prideš na Kubo), na katerem je turizem v velikem vzponu, a kljub temu še lahko začutiš njegov izvirni utrip, resnično življenje, pokukaš ljudem v hiše, poklepetaš s prijaznimi domačini. Pa še za sprehod od ene skrajne točke otoka do druge rabiš dve uri (in ob tem te fino opeče, tudi če si namzan s faktorjem 50). Biser otoka pa je rajska plaža na severu. Takšna s plakatov za na steno.

Najbolj imenitno pa je bilo, da nismo imeli nobenega urnika, nobeenih obveznosti, čisto uživanje v brezčasju. Ko smo bili lačni, smo šli poiskat kak lokalček z dobro mehiško hrano, to pa je bilo tudi več ali manj vse od naših dnevnih obveznosti. In ravno to smo nujno rabili ... In bi še rabili. Še vsaj kak teden. Ali mesec. Ali leto. No, edino Niko se ni hotel kopati. Čudak.

Jaz že kar malo težko gledam vse te fotke (ker hočem nazaj!!!), ampak če se hočete še malo mučiti, imate pa tu še več takih fotk: https://photos.app.goo.gl/mkRx2HVEHaxT6muH2


SVEŽI  PRISPEVKI
povej nam kaj še ti!
arhiv