Skodelica za kavo

Skromni začetki te prisilijo, da postaneš iznajdljiv in bolj ceniš najbolj preproste stvari ...

Recimo ... skodelico za kavo!


Koliko skodelic za kavo imamo doma v Logatcu - lahko si vsak dan izberem drugo, glede na razpoloženje!


Tu pa smo v prvih dneh imeli na razpolago preprost aparat za kavo (lastniki so ga pustili v kuhinji - hvala jim!), samo kaj, ko ni bilo skodelic za kavo, saj smo uspeli v bližnji trgovini dobit samo plastične kozarčke za enkratno uporabo. Matija je enega zelo uspešno predelala (zverižil) z vročo kavo in tako smo morali postati malce iznajdljivi.


Vedno ubogaj mamo ...


Ko smo zadnji dan pred odhodom z vso razširjeno družino metali stvari v škatle za na podstrešje in si razdeljevali hrano, je moja mama iz hladilnika potegnila pozabljeno otroško kašico (ki je ni uspela pojesti moja nona v domu za ostarele in se je znašla pri nas). Kašica je verjetno že mesece prebivala v našem hladilniku in nikoli se nisem spomnila, da bi jo ponudila Nikcu.


Niti pomislila nisem, da bi jo vzeli s sabo, a ker mi jo je mama tako vztrajno ponujala - da bo prišla prav Nikcu na poti - sem jo na hitro vtaknila med popotnico.


Kdo bi si mislil, kako prav nam bo prišla! Pa ne Nikcu, ki se je na letalih basal z vsem drugim - kašica je izginikla v kdo ve kateri želodec, kozarček pa je postal naša prva in edina skodelica za kavo in bil nepogrešljiv član skromnega novega gospodinjstva skoraj teden dni.


Zavržena, a ne pozabljena


Po izletu v Ikeo pa je tej čudežni skodelici v trenutku odklenkalo. Bila je zavržena. A doživela je svojih 5 minut slave! In tale zapis posvečam njej - ne bomo je pozabili!


SVEŽI  PRISPEVKI
povej nam kaj še ti!
arhiv